Habib Koité + Nubya Garcia

Konserthuset / Stockholm

Exklusiv dubbelkonsert med Malis gigant och brittiskt jazzstjärnskott!

habib&nubia_webflyer

Exklusiv dubbelkonsert med Malis gigant och brittiskt jazzstjärnskott!

Habib Koité har tillsammans med gruppen Bamada släppt flera storsäljande och kritikerrosade album, medverkat i The Late Show med David Letterman och porträtterats i magasin som People och Rolling Stone.

Nubya Garcia är en brittisk jazzmusiker, saxofonist, flöjtist, kompositör och bandledare som de senaste åren seglat upp som ett av de absolut mest spännande namnen inom den så efterfrågade moderna brittiska jazzen.

Nu får vi uppleva båda vid samma konsert!

I Habib Koités mjukt intima sångstil och personligt färgade gitarrspel förenas olika stilar och skapar ett unikt sound som speglar hans intresse för all slags musik. Gruppen Bamada – smeknamn för invånarna i Malis huvudstad Bamako – bildade han tillsammans med barndomsvänner. Med senaste albumet Kharifa från 2019 har Habib Koité återigen befäst sin position som en av den afrikanska kontinentens giganter.

Nubya Garcia växte upp i Storbritannien som barn till två karibiska föräldrar. En uppväxt som starkt präglat hennes musik som öppnar för Karibiska och västafrikanska influenser där hon målande flyter ut i improvisationer på sin tenorsaxofon.

2017 släppte hon det hyllade debutalbumet Nubya’s 5ive som året efter följdes upp av EP:n When We Are. 2019 vann hon Jazz FM:s pris för bästa nykomling

Sedan debuten har Nubya Garcia turnerat världen över och samarbetet med artister inom den moderna brittiska jazzen, som Shabaka Hutchings, Moses Boyd, Sons of Kemet och Theon Cross.

I samarbete med Konserthuset Stockholm.

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top