circus_webflyer

Circus Debre Berhan bildades 1998 som det första cirkuskompaniet i Etiopien som arbetar tillsammans med personer med funktionsnedsättning. Framträdandena är en eklektisk mix av cirkus, musik och teater där olika samhällsfrågor gestaltas och på ett kreativt sätt binds ihop med traditionell etiopisk kultur.

Circus Debre Berhan kommer från en etiopisk stad med samma namn. Kompaniet bildades 1998 och är landets första professionella cirkus. Deras ambition är att lyfta fram kultur, konst och cirkus – samtidigt som man ser till hela människan och hennes personliga utveckling. Syftet är att de ungdomar som är del av cirkusen ska erbjudas rätt förutsättningar för att kunna bli ansvarstagande medborgare som tar sin plats i samhället.

Circus Debre Berhan har underhållit invånarna i hemstaden Debre Berhan med akrobatiska performances under många år, men vad som verkligen är speciellt med cirkusen är hur de närmat sig olika samhällsfrågor, spridit sin vision om vad kultur kan vara och att de även anställer artister med psykiska funktionsvariationer eller skadad hörsel. Cirkusen spelar en aktiv roll i samhället och tar i sina föreställningar upp aktuella samhällsfrågor som mäns våld mot kvinnor eller HIV-prevention, samtidigt som de kombinerar det med mer traditionell dramaturgi och klassisk cirkuskonst. Cirkusen är också i färd med att utveckla kulturella utbyten med andra länder, för att dela erfarenhet och kunskap med andra artister i världen – samtidigt som man vill erbjuda en plats för unga människor att utveckla sina förmågor och sitt självförtroende. 2013 var Circus Debre Berhan medproducenter för produktionen ”Cargo” som sattes upp på Angereds Teater i Göteborg.

Circus Debre Berhan kommer till Nya Rågsveds Folkets hus 11/3 som en del av programmet till Selam Festival Stockholm.

 

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top