callereal_webflyer

Detta evenemang är flyttat med anledning av coronaviruset. Nytt datum är 27 februari 2021! Biljettinformation följer.

Med hits som ”Abreme La Puerta”, ”Prinsesa”, och ”Ya lo” har de fyllt dansgolv världen över och turnérat i både Europa, Afrika och Latinamerika. Det tretton man stora bandet med karismatiska sångaren Thomas Eby De Paula ger en sprakande liveupplevelse av modern, tajt kubansk timba med ett oefterhärmligt eget sound som sätter vilken publik som helst i gungning!

Rickard Valdés, som är son till den legendariska pianisten Bebo Valdés är den enda i bandet som har rötter på Kuba, men flera av bandmedlemmarna har studerat kubansk musik och har bott långa perioder på Kuba. Bandets internationella karriär började 2003, då de fick en inbjudan att spela på Benny Moré-festivalen på Kuba, där de allra bästa kubanska salsa-och timbabanden samlas. Evenemanget förevigades i en musikdokumentär som visades på Göteborgs Filmfestival 2004 och som har visats flera gånger på SVT.

Den afro-kubanska musikstilen timba är en vidareutveckling ur salsan. Den lanserades på Kuba i början av 90-talet av ledande kubanska band, främst NG La Banda, men också Charanga Habanera, Isaac Delgado, Paulito FG och Los Van Van.

Efter inställda turnéer på grund av COVID-19 är Calle Real nu tillbaka med en exklusiv konsert i Stockholm. En konsert som blir bandets första på Konserthuset Stockholm!

Lineup:
Thomas De Paula Eby – sång
Rickard Valdés – percussion
Harry Wallin – trummor
Andreas Unge – bas
Gunnar Thullberg – piano
Karl Frid – Güiro & körsång
Jonas Pomo – Keyboard
Magnus Almqvist – körsång
Peter Fredriksson – trombon
Kristian Persson – trombon
Nils Janson – trumpet
Karl Olandersson – trumpet
Cecilia Ferrer – körsång

Läs om hur vi arbetar för ett tryggt konsertbesök

I samarbete med Konserthuset Stockholm

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top