batuk flyer final

Under 5 dagar intar Selam festival Stockholm huvudstaden med konserter, efterfester och mingel. I årets uppdaterade version äger festivalen rum runt om i Stockholm på sammanlagt 5 olika scener, med uppträdanden från länder så som Mali, Sydafrika och Kuba. På festivalens tredje dag välkomnar vi sydafrikanska Batuk med Support ADG till Fasching!

Batuk är ett kreativt kollektiv som grundades av de sydafrikanska elektroniska producenterna Aero Manyelo och Spoek Mathambo tillsammans med konstnären och sångerskan Carla Fonseca.
Den eklektiska nya ensemblen, som för första gången uppträde på The African Futures avslutningsfest i Johannesburg 2015, strävar efter att ena den afrikanska diasporan genom att utbyta och dela afrikansk rytm, kultur och språk som de smälter ihop med elektrifierande house beats. Med influenser från zouk, afro/tribal-house, soul, techno och traditionell afrikansk musik, representerar trions anda stolta afrikanska ungdomar med en global världssyn.
Hittills har Batuk avslutat samarbeten i Sydafrika, Moçambique och Uganda, som har resulterat i ett ljud som är inställd på att fånga fantasin hos lyssnare runt om i världen. Gruppens första EP, Musica da Terra (portugisiska för “musik på jorden), är en genre-överskridande release som gästas av artister som Grupo Zore och Grupo Makarita från Moçambique; liksom Giovanni Kiyingi, Annet Nandujja och Nilotica från Uganda.

Soundcloud: https://soundcloud.com/batuk_sa

ADG: En skicklig konstnär och stigande stjärna inom
Stockholms elektronisk scen, ADG, även känd som
Andrei Dogaru Gamalan, är en av flaggbärarna av den nya future bass-genren. Med rötter från Centraleuropa, men född i Stockholm, är ADG en ledande talang och en av de
mest emblematiska av ett yngre. Med otroligt groovy slingor, flotta hip-hop rytmer, funky basgångar och en färgstark synth, utmanar ADGs musik andra stora stjärnor i genren.

DJ: Jaja Saine

 

Läs mer
föregående eventnästa event