Avin_Kajfes_webflyer

Trumpetaren, kompositören och bandledaren Goran Kajfeš hör till de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet. I projektet Subtropic Arkestra har han samlat gräddan av den svenska samtida musikscenen. Gruppen bjuder verkligen på en rusande, intensiv upplevelse med influenser av postrock, elektronika och Sun Ras kosmiska jazz.

Jazzkollektivet har tokhyllats av publik och press under de senaste åren, inte minst för succén med ”The Reason Why”-trilogin, där det avslutande albumet ”Vol. 3” vann en Grammis 2018. Goran Kajfeš Subtropic Arkestra korsar gränser mellan nationer, musikstilar och tidsepoker och deras musikaliska influenser sträcker sig från Turkiet, Nigeria till Brasilien innan de dyker ner i Archimedes badkar och hittar svensk experimentrock från 1970-talet.

Den Göteborgsbaserade sångerskan Avin Omar är känd för sin magiska altröst som hörts i tolkningar av kurdisk folkmusik, arabisk klassisk och traditionell musik, såväl som turkisk och grekisk folkmusik. Hon är verksam i grupperna Samara Ensemble, Bosphorus Ensemble, Tro Deng och Kompani Pergamos.

UKK x Selam
UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Västindien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

På scen:
Avin Omar – Sång
Goran Kajfeš – trumpet
Jonas Kullhammar – tenorsax och flöjt
Per ”Ruskträsk” Johansson – baryton-, sopraninosax  och flöjt
Jesper Nordenström – piano, orgel och synth
Reine Fiske – elgitarr
Johan Berthling – elbas
Johan Holmegard – trummor

#ukkxselam

Läs mer
föregående eventnästa event