Angelique_Kidjo_webflyer

KONSERTEN ÄR UTSÅLD.

En av den afrikanska kontinentens största artister genom tiderna kommer till Uppsala Konsert & Kongress för en Sverigeexklusiv konsert!

Äntligen är en av musikvärldens mest karismatiska personligheter tillbaka i stan! Angelique Kidjo, född i Benin 1960 och baserad i Paris sedan många år, slog igenom hos den breda publiken 1994 med världshiten ”Agolo”. Med sin särpräglade röst i fokus, de västafrikanska rötterna som fundament och influenser från jazz, soul, latin och salsa fortsätter hon att göra musik som inte känner några gränser.

På senaste albumet ”Mother Nature” från 2021 samarbetar hon med flera av den afrikanska kontinentens unga urbana musikstjärnor och producenter inom afrobeats, R’n’B och hiphop, som Burna Boy och Yemi Alade. Tillsammans skapar de en fängslande mix som vilar på tradition och samtidigt visar vägen framåt – precis som Angelique Kidjo alltid gjort!

Internationella medier kallar henne ”Afrikas främsta diva” och ”den ohotade drottningen av afrikansk musik”. Dessutom lyfts hon fram som en vår tids mest inspirerande och inflytelserika personer för sitt stora engagemang inom freds- och rättvisefrågor. Kidjo har genom åren utsetts till både UNICEF-ambassadör och hedersdoktor vid Yale University för sina insatser. Många av hennes låttexter är direkt kopplade till viktiga samhällsfrågor, och hon och hennes musik verkar som en stark röst och kreativ kraft, särskilt för afrikanska kvinnors rättigheter.

Med denna livsgärning och sina sexton soloalbum, fem Grammys och världsturnéer till utsålda konserthus i bagaget når hon nu återigen UKK för en exklusiv konsert som inte lämnar någon oberörd!

UKK x Selam
UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Västindien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Presenteras av Uppsala Konsert & Kongress x Selam med stöd av Musikens hus vänner.

#ukkxselam

Läs mer
föregående eventnästa event