Havana_D'Primera_webflyer

Det världsberömda och otroligt framgångsrika salsa- och timbabandet Havana D’Primera startades 2007 av orkesterledaren och låtskrivaren Alexander Abreu, känd både som sofistikerad sångare och skicklig instrumentalist. När han samlade sexton av de bästa musikerna på ön till sin nya supergrupp gjorde de succé direkt, både i hemlandet och internationellt.

Nu betraktas de som en av de absolut främsta salsaakterna som kommit fram på den kubanska salsascenen under de senaste 25 åren! Havana D’Primera har släppt sex studioalbum och en liveplatta. Samtliga album har blivit överösta med nomineringar och priser. Los Angeles Times utsåg Pasaporte (2013) till en av de bästa skivorna med latin music – någonsin!

Under kvällen medverkar också den kubanske stjärndansaren och koreografen Fredy Clan, som kommer att bjuda på en svettig bootcamp show med dansare från Uppsala Danscenter. Det blir också dansshow med Salsa Sthlm och Uppsalas egen salsakung Carlos Lopez visar dig sina bästa steg i en kort prova-på-salsa-kurs!

Bakom skivspelarna hittar vi Sveriges salsafavorit: DJ Isra!

Det är med stor glädje och förväntan som Uppsala Konsert & Kongress och Selam i samarbete med Carlos & Friends presenterar ännu en episk salsafest i Uppsala. ¡Bienvenidos a todos!

Line Up:

Alexander Abreu – leadsång, orkesterledare

Amaury Pérez – trombone, kör

Yoandy Argudín – trombone

Uyuni Martínez – trumpet

Lázaro González – trumpet

José Luis Hernández – saxofon

Yusef Díaz – keyboard

Raúl Gil – bas

Enrique Pérez – kör

Bernardo Rodríguez – piano

Luis Miguel Sanchez – keyboard, kör

Guillermo del Toro – slagverk

Camilo Bonne – slagverk

José Julián Morejón – slagverk

Yasser Mejías – guiro

Bruno Nápoles – gitarr

UKK x Selam

UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet är en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.Läs mer
föregående eventnästa event