SK_webflyer

Salif Keita, känd som ”Afrikas gyllene röst”, är en av afro-popens stora pionjärer. Genom en rad framgångsrika album och världsturnéer har vuxit till en av kontinentens största artister genom tiderna.

Han föddes som prins, besläktad i rakt nedstigande led med Malis konung och grundare, och därmed enligt tradition förbjuden att sjunga. Men han utmanade konventionerna och blev musiker. Under 60- och 70-talet var han sångare i de legendariska banden Super Rail Band de Bamako och Les Ambassadeurs.

Med skivan Soro blev Salif Keita en av afropopens grundare. Under 80-talet bodde han i Frankrike och har alltid strävat efter att bygga broar mellan den afrikanska kontinenten och resten av världen. Efter millennieskiftet återvände han till Mali och flätade samman sina olika erfarenheter i ett musicerande, så imponerande att det fått den afrikanska kontinenten och resten av världen att häpna.

Utifrån sin egen erfarenhet av att leva med albinism har han outtröttligt arbetat med välgörenhet med syftet att motverka stigmat gentemot personer med albinism i Afrika.

Medverkande:
Salif Keita – Sång & Gitarr
Bah Kouyate – Körsång
Fatoumata Soubeiga – Körsång
Guimba Kouyate – Gitarr
Madou Diabate – Kora
Moïse Sagara – Trummor
Harouna Samake Kamale – N’Goni
Dauda Koné – Djembe & Congas
Mohamed Kouyate – Bas
Mamoudou Dit Prince Koné – Calabash

I samarbete med Konserthuset Stockholm

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top