Seani B är född i London och har under uppväxten blandat all musik som inspirerat honom och inkluderat den i sin unika musikaliska DJ, blandning med allt från från Dancehall till Hip Hop, R&B till house och Soca. Om det är grymt nog kommer Seani B spela det.

Seani började DJ:a som väldigt ung i slutet av 80-talet tillsammans  med sin äldre bror och vänner i det populära Soundsystemet Limited Edition. Under de här åren började Seani B även testa sina radioegenskaper på den lokala radiostationen Star FM där han främst spelade hip-hop.
Under 1994 släppte han en bootleg dancehall/reggae remix av Case och Foxy Browns klassiska spår “Touch Me, Teach Me”. Remixen blev en enorm succé och omedelbart uppmanade Radiostationen Kiss FM att Seani B skulle jobba för dem med remixer och skapa skräddarsydda mixar för reggae DJn David Rodigan.
Det tog sedan inte lång tid innan några av världens största artister fick upp ögonen för “The remix kid” känsla, och artister som Lauryn Hill, Shaggy och Rayvon bad snart om officiella mixar. Seani B gjorde ingen besviken och resten är historia. Seani B har sedan dess betat av en rad uppmärksammade och succéartade samarbeten med olika Dancehall, R&B, Hip Hop och Reggaestjärnor.

Efter ett kortare uppehåll från radion är Seani B nu tillbaka på lördagkvällar på BBC 1 EXTRA. Han också tillbaka i studion och arbetar med artister som Cecile, Morgan Heritage, Anthony B, Tony Matterhorn för att nämna några.
Hans bokningar som DJ tar honom idag över hela världen – från olika Dancehall soundclashes i New York till festivaler i Kenya. Och så Stockholm och Wax & Gold såklart!

 

 

http://seanib.com/

 


Fotogallerier

Seani B (UK) medverkar i följande fotogallerier:

Föregående Events

Seani B (UK) har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top