Anthony Santos (född 21 Juli 1981), känd som Romeo Santos, är sångare, skivproducent, skådespelare, och före detta sångare i Bachatagruppen Aventura. Som medlem i Aventura var Santos en nyckelperson i att popularisera Bachatagenren, med hits som nått långt upp på såväl Billboards latinlistor som toplistorna i Europa. 

Santos föddes den 21 juli 1981 i The Bronx, New York, med en dominikansk pappa och en puertorikansk mamma, och växte upp under enkla förhållanden. Han gick med i en kyrkokör vid 12 års ålder, och utvecklade en stor passion för bachata musik långt innan det blev populärt runt om i världen, när han var 15.

Innan framgångarna med Aventura, grundade Santos en grupp som kallades “Los Tinellers” (en referens till den fonetiska uttalet av engelska ordet Teenagers), med sin kusin Henry och två vänner i början av 1990-talet. Gruppen släppte ett album som heter Trampa De Amor, och i slutet av årtiondet, ändrade de namnet på bandet till Aventura,

Gruppen, där Romeo var huvud låtskrivare och producent, släppte fem studioalbum under ett decennium, med många topp 10 hits som “Los Infieles”, “El Perdedor”, “Por Un Segundo”, “Dile Al Amor” och förmodligen deras mest populära låt, “Obsesion”.

Under 2007 uppträdde han som soloartist på en populär musikshow på TV, Pasión De Sábado, och bjöds 2009 in till Vita huset för att sjunga för president Barack Obama. Romeo Santos  lämnade sedan Aventura under 2011 och inledde sin solokarriär, återigen redo att ta musikvärlden med storm med sin karaktäristiska lena röst, själfulla texter och sitt unika sätt att blanda traditionella karibiska ö-rytmer med samtida hip-hop och R&B beats. Hans nyligen släppta “Formula Volym 2,”uppföljaren till sitt enormt framgångsrika första soloalbum, innehåller duetter med Marc Anthony, Carlos Santana, Drake och Nicki Minaj.

2014 erövrade han ett legendariskt New York landmärke, Yankee Stadium, där han sålde ut två kvällar som ensam akt! I en intervju med Rolling Stone Magazine i anknytning till konserterna sa han:
“Det började som en hobby, jag försökte bara roa mig själv genom att göra något som jag brinner för: skriva dikter och sånger. När jag började få komplimanger och inse att jag var bra på det, då började jag ta det lite mer seriöst, du vet? Men Yankee Stadium, det är långt ifrån vad jag nånsin  trodde att jag kunde åstadkomma.”

Hovet
Globentorget 2, Stockholm
Biljetter: 0771-31 00 00, www.axs.com

Dörrar 19.00, Show 21.00


Video

Romeo Santos medverkar i följande video:

Föregående Events

Romeo Santos har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top