ROBBO RANX – DJ OCH RADIO PRESENTATÖR
Känd för reggaevärlden som Robbo Ranx; Roger Robinson har vuxit till att bli UKs största dancehall-selector och en av de mest bestående profilerna i brittisk radio. Hans talang som selector har spridits till nästan varje större stad i Storbritannien och Europa. Robbos internationella popularitet ökar stadigt, särskilt i Europa, USA, Afrika, Karibien och Japan.

Hans banbrytande show Dancehall Splurt resulterade i enormt höga radiolyssnar siffror på BBC, med miljontals lyssnare världen över, live och online, och gav honom inte mindre än tre Sony Radio Awards för bästa veckoshow och två för bästa live-event!

Robbos talanger har tagit honom runt om i världen där han intervjuat en mängd reggaelegender, både på hemmaplan och utomlands, från Sizzlas första radiointervju, till exklusiva one on one med Buju Banton, Capleton och Bounty Killer för att nämna några. Robbo har utökat sin expertis till tv, där han presenterar dancehall programmet Turn it Up på Storbritanniens Channel U Music Betwork.

Robbo kommer från en stor familj i nordvästra London, musiken var redan vid tidig ålder ett sätt för honom att lätta på trycket och drömma sig bort. Robbo Ranx tidiga introduktion till musik var som för många andra, genom ett Soundsystem, och tillsammasn med några skolkamrater bildade han ett Tippertone soundsystem1986. För att få erfarenhet spelade han ofta gratis på skoldiskotek, fester, ungdomsgårdar, bluesfester och sound clashes.

1998 tog Robbo dancehall till västra London där han under 11 år i rad var resident varje vecka på “Uptown Splurt” festerna på Cameos Nights Club.

Det var events som lockade en publik på över 400 med akter såsom Sean Paul, Elephant Man, Shaggy, Stonelove och Bass Odyssey för att nämna några.

Efter en kortare tid på Londons Choice FM, erbjöds Robbo 2002 ett nytt utmanande BBC projekt, den svarta musikkanalen (BBC) 1Xtra.

Där kan du fortfarande höra honom, ständigt med siktet inställt på reggae-dancehalls nya talanger. Med sin stora förmåga att kommunicera med publiken betraktas Robbo Ranx som en väsentligen aktör inom dancehall i Storbritannien, musikstilen som en gång sågs som minoritetsmusik. Han är en född entertainer, alltid med publiken i fokus och vars goda smak är en pålitlig faktor!

 

 


Föregående Events

Robbo Ranx har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top