I slutet av 2013 släpptes singeln Jaqe & Marcus Price singeln ”Oprah”, och redan då fick vi ett smakprov på denna superduos unika sound. ”Oprah” följdes sedan upp med en av årets viktigaste EP’s, ”Eikon”, som höjts till skyarna av dansgolv och en samlad kritikerkår över hela landet.

Jaqe har de senaste åren ofta beskrivits som “din favoritrappares favoritrappare” och Nöjesguiden har kallat honom “Sveriges bästa rappare”. Malmösonen har de senaste året varit omtalad främst för sina hyllade gästinhopp på bland annat Labyrints “Ortens favoriter (Remix)” och Mack Beats hyllade “Centrum”. Den förre Fattaru-rapparen Marcus Price har på senare år varit dedikerad att producera musik. Han har tidigare producerat åt artister som Mapei, Toffer, Houman Sebghati, Staden och nu JaQe.

Här är ett utdrag från Dj:n, aktivisten & antirasisten Nathan Hamelbergs förord till ovanstående album ”Eikon”:

– I Spike Lees genombrottsfilm ”Do The Right Thing”, om en varm sommardag i ett kvarter i Brooklyn som slutar i kravaller. En pizzeria i kvarteret är jordbävningens epicentrum, och konflikten börjar med att en av stammisarna frågar ”how come you got no brothers on the wall?” Öppningsspåret ”Malcolm” rabblar upp de bröder som måste med även i svenska historieböcker om rättvisa ska skipas och plats tas. Detsamma kan sägas om efterföljande spår, beatet till ”Malcolm” är ödesmättat, medan skivans sound blir mer och mer berusande ju längre in jag lyssnar. Till Malcolm kommer en majestätisk video, det är som om Göran Olssons dokumentär ”The Black Power Mixtape” först expanderat i omfång – till att täcka inte bara USA utan Afrika, diasporan och till och med Sverige – för att sen komprimeras till fyra minuter.


Video

Marcus Price & Jaqe medverkar i följande video:

Föregående Events

Marcus Price & Jaqe har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top