Kristin Amparo blev känd för en bredare publik via  TV4:s talangprogram X Factor Sverige 2012! Hon har efterhand rört sig alltmer mot jazz och soulmusik men sjunger inom många olika musikstilar, såsom i tolvmannabandet Combo De La Musica och i det kvinnliga musikkollektivet Femtastic.

Listhiten “Din soldat” sommaren 2014 i samarbete med Albin blev en stor framgång, såsom även låten tillsammans med John de Sohn “Dance Our Tears Away”, som förutom listframgångar också är signaturmelodi till TV4:s Let’s Dance.Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar, med Albin och i ett senare program med John de Sohn. Samma sommar uppträdde hon med Albin på Pridefestivalen, med John de Sohn på Världens barn-galan i SVT den 3 oktober 2014 och i Så ska det låta 2015 tillsammans med Jasmine Kara.
Hon var en av nyckelpersonerna för den stora musikutbytessatsningen KWAAI mellan Sverige och Sydafrika 2013. 25 januari 2015 släppte hon och Cleo EP:n Vem e han. När Kristin Amparo deltog i Melodifestivalen 2015 var det ett tydligt steg att framträda som soloartist. Med “I See You” – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger – gick hon till Andra chansen och låten sålde senare guld.

Kristin har samarbetat med de flesta av den svenska musikeliten inklusive Nina Persson, Oskar Linnros, Daniel Adams-Rey och Looptroop Rockers bara för att nämna några. Med sin bakgrund i jazzutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är det ingen överraskning att den senaste tidens jazzrelease “A Dream” har tagits oerhört väl emot av kritiker och fans.


Föregående Events

Kristin Amparo har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top