Under de senaste två åren har Essa Cham etablerat sig som en mycket uppskattat artist på den svenska musikscenen. 2013 släppte han en EP och medverkade bland annat på den numera klassiska remixen av Labyrints ”Broder”. Singeln ”Nåt e på gång” som släpptes under förra året väckte stor uppmärksamhet och sedan dess har Essa figurerat i flera olika sammanhang, senast på artisten Dani M’s debutalbum som släpptes i december.

Essa Cham, med rötter i Gambia och Sverige, inledde sin musikkarriär i Oslo där han länge florerat i en rad olika musikaliska sammanhang. På den norska reggae/dancehall-scenen är han ett välkänt namn men likaså inom electro/house-genren där han uppträtt med Oslos största DJ’s och släppt flera singlar och gästatinhopp. Det är dock inom reggae/dancehall-genren som Essa Cham lyser klarast och under sin karriär har han samarbetat och uppträtt med flera av genrens största stjärnor, både från Europa och Jamaica.

Essa Cham har också gjort sig välkänd för sina live-framträdanden, både tillsammans med DJ men framförallt med live-bandet The Royal Sound. Med åren har de tillsammans byggt upp ett mycket uppskattat sound och bjuder upp till en imponerande konsertupplevelse.

Sedan drygt ett år tillbaka har ett nytt samarbete inletts tillsammans med Gillis Bengtsson och Swing Kids. Nytt material är att vänta och precis som första singeln ”Nåt är på gång” så är även Essa Chams nästa singel producerad av Kapten Röd. Låten som heter ”Ödmjuk afrikan” släpps i början av 2015 och debutalbumet planeras släppas längre fram i vår uppföljt av en turné under sommaren. Den som inte kände till Essa Cham sedan tidigare kommer garanterat att göra det under 2015.


Föregående Events

Essa Cham har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top