Organisationen grundades 1997 av Teshome Wondimu och är idag en etablerad aktör i Stockholms kulturliv.
Vår vision är att skapa möten med musiken som medel och det realiserar vi genom att arrangera konserter med liveartister & DJ’ s, driva festivaler, klubbkvällar och seminarier med fokuset inställt på musik & kulturella uttryck som formats i en global värld!

Selam har varit med om att skapa förutsättningar för att Sverige numera blivit en arena för världsartister från både Afrika, Latinamerika och Karibien – som lockar en entusiastisk och mångfacetterad publik. Som kulturentreprenörer åtar vi oss även uppdrag åt näringsliv och myndigheter i egenskap av producenter eller som föreläsare.

Internationella projekt

Genom olika nätverk arbetar vi också med utvecklingsfrågor inom musik i ett både svenskt, nordiskt och internationellt perspektiv. Idag har Selam status som internationell NGO i Etiopien (Selam Ethiopia) med etablerat kontor och en musikstudio i Addis Ababa. Vi driver projekt inom musikutbildning, arrangerar offentliga samtal inom kulturområdet och skapar plattformar för lokala och internationella nätverk för ökat utbyte av kunskap, kulturella uttryck och möjligheter.

Priser

Selam har fått flera utmärkelser för vårt arbete t.ex. ”Bästa Arrangör” på Folk – och Världsmusikgalan 2010. Selams verksamhetsledare Teshome Wondimu har även erhållit ”Stockholms hederspris” av Stockholm Stad.

Finansiering

Vår organisationsform är ideell förening och vi arbetar med verksamhetsstöd från Stockholms Kulturförvaltning, Statens Kulturråd och Stockholms Läns Landsting. Den internationella verksamheten har fram till idag finansierats av Sida, Svenska Institutet och Nordisk Kulturfond. From 2013 finns också PostkodLotteriet och Forum Syd med som finansiärer och under 2014 även Musikverket.